Handige vrijwilligers gezocht voor ombouwen kloostercomplex tot vakantieparadijs voor families met gehandicapte kinderen

Domaine de Puylagorge is een uniek kloostercomplex uit de 15e eeuw, gelegen in het prachtige, regionale natuurpark de Brenne in hartje Frankrijk. Sinds vorig jaar zijn wij, Jeanine en Tim van Dam, enthousiast bezig om met een groep gemotiveerde vrijwilligers het kloostercomplex om te bouwen tot een vakantieparadijs waar families met gehandicapte kinderen de tijd van hun leven kunnen doorbrengen. Eind maart van dit jaar zullen de plannen van onze architecten definitief zijn en kan het grote werk om dit fantastische project te realiseren beginnen. Maar ook nu zijn er al volop werkzaamheden en is er al veel gebeurd.

Voor de uitvoer van de bouw en alle werkzaamheden zijn er volop vrijwilligers nodig in de bouw, de keuken, de tuin en in de schoonmaak. Daarnaast zoeken wij mensen met ervaring in de ICT en de communicatie.

Een overzicht van wie wij zoeken en de eisen die wij stellen:

SPECIALISTEN VOOR DE BOUW: hierbij denken wij aan timmerlieden, bouwvakkers, voormannen, in ieder geval mensen met ervaring met bouwwerkzaamheden. Hiervoor is een redelijke tot goede lichamelijke conditie vereist.

In principe zoeken we mensen die zo’n acht uur per dag willen werken, maar vakmensen met veel ervaring, die vanwege bijvoorbeeld vanwege lichte, lichamelijke klachten minder lang kunnen werken zijn ook meer dan welkom. Alles gaat bij ons in overleg. We zoeken naar mensen die zich minimaal twee weken, maar het liefst een maand of langer aan ons willen binden.

BOUWASSISTENTEN: hierbij denken wij aan mensen met een goede lichamelijke conditie die de specialisten ondersteunen in de bouw door bijvoorbeeld opruimen, sjouwen en sloopwerkzaamheden. Ook hiervoor vragen we mensen die bereid zijn zo’n acht uur per dag mee te helpen. Graag een verblijf van minimaal een week, maar langer mag ook.

HOVENIERS EN MENSEN MET TUINIERERVARING: hierbij denken wij aan mensen die hovenierservaring hebben. Het gaat hier om alle reguliere werkzaamheden op het terrein en het verder opzetten van de moestuin, de kruidentuin en later de bloementuin. Iedereen eet hier zoveel mogelijk van wat het land opbrengt. Ook hiervoor is een redelijk tot goede conditie vereist en we vragen hiervoor ook mensen die bereid zijn zo’n acht uur per dag te werken. Deze mensen hebben we ook ná de verbouwing, als het vakantiepark een feit is, hard nodig. Gaarne een verblijf van minimaal twee weken, maar het liefst een maand of langer.

KOKS: hierbij denken we aan mensen met ervaring in de horeca, die weten hoe ze voor grote gezelschappen lowbudget én lekker kunnen koken. Daarnaast zullen zij zoveel mogelijk met de verse producten uit de eigen tuin gaan koken. Eigen inbreng, qua receptuur, is altijd welkom. Ook hier verwachten we een volledige inzet. Ook als het vakantiepark een feit is, zijn deze mensen heel erg welkom. Graag een verblijf van minimaal twee weken, maar het liefst een maand of langer.

KEUKENASSISTENTEN: hierbij denken we aan mensen met ervaring in de keuken door werk in de horeca.. Werkzaamheden zijn het ondersteunen van de kok door het voorbereiden ingrediënten, zoals door de groenten schoonmaken en snijden, aardappelen schillen, etc.. Daarnaast verleent de keukenassistent andere diensten zoals het dekken van de tafel en het afwassen. Dit gebeurt ook al tijdens het koken, zodat de keuken, net als de afwas, overzichtelijk blijft. Ook hierbij denken we aan een achturige werkdag. Graag een verblijf van minimaal twee weken, maar het liefst een maand of langer. Ook deze mensen blijven nodig, ook als het vakantiepark draait.

SCHOONMAKERS: hierbij denken we aan mensen met schoonmaakervaring en een redelijk tot goede lichamelijke conditie, die schoonmaakwerkzaamheden verrichten op het terrein. Dit betreft zowel werkzaamheden binnen als buiten. Ook van deze mensen vragen we dat zij zo’n acht uur per dag beschikbaar zijn. Uiteraard hebben we deze mensen ook nodig als het vakantiepark eenmaal draait. Graag een verblijf van minimaal een week, maar het liefst langer. Na de voltooiing van het park blijven deze mensen zeer welkom.

ICT-SPECIALISTEN/WEBDESIGN: hierbij denken we aan mensen met ervaring met computers die ons helpen met het computernetwerk op Domaine de Puylagorge, alsmede die de website kunnen optimaliseren. Ook zullen zij optreden als troubleshooters bij eventuele problemen. Ook van hen verwachten we een achturige werkdag. Ook als het vakantiepark rond is, blijven deze mensen nodig.

COMMUNICATIESPECIALISTEN: hierbij zoeken we mensen, het liefst met een communicatieve achtergrond, die goed met teksten kunnen werken. Werkzaamheden zijn het communiceren, zowel schriftelijk als verbaal, naar buiten toe namens de stichting via de website(s), alsmede het verzorgen van de correspondentie met belanghebbende partijen zoals andere vrijwilligers, sponsors, bedrijven, enzovoorts. We denken hierbij aan een achturige werkdag. Graag zoeken we sociaal vaardige mensen die minimaal twee weken willen blijven, maar het liefst een maand of langer. Na voltooiing van het vakantiepark blijven ook deze mensen van het grootste belang voor Domaine de Puylagorge.

We houden met de potentiële vrijwilligers die wij selecteren naar aanleiding van hun ingevulde aanmeldingsformulier een intakegesprek, waarin wij afspraken maken met de vrijwilliger omtrent de te werken dagen en de uren die hij of zij per dag draait. In principe hanteren wij een achturige werkdag, maar daar kan in overleg van worden afgeweken. ons uitgangspunt is dat de periode dat de vrijwilliger hier actief is voor beide partijen een plezierige ervaring moet zijn. Derhalve zoeken wij mensen die sociaal van karakter zijn, een positieve instelling hebben en goed kunnen samenwerken. Bovenstaande vacatures gelden voor de hele verbouwingsperiode, dus dit hele jaar, alsmede ook een deel van het volgend jaar.

Daarnaast zijn de vacatures, op de bovenste twee na, ook actueel voor het draaiende houden van het vakantieresort. Ook zoeken we mensen die vanuit Nederland ondersteuning kunnen bieden voor bijvoorbeeld het houden van intakegesprekken met onze toekomstige gasten om hun zo een vakantie op maat aan te kunnen bieden. De precieze invulling hiervan is op dit moment nog niet bekend.

Wat hebben wij onze vrijwilligers te bieden?

*Een geweldig voldaan gevoel na een dag hard werken aan dit goede doel!

*Veel gezelligheid onder elkaar met de mogelijkheid om op een ongedwongen manier andere mensen te ontmoeten.

*Gratis kampeergelegenheid (inclusief sanitaire voorzieningen) in de zeer unieke omgeving van Domaine de Puylagorge.

*Gratis ontbijt, broodmaaltijd en drie-gangendiner.

*Zondags geldt als vrije dag, eventueel kan in overleg een andere dag worden gekozen.

*Bij een verblijf langer dan drie weken is gratis vervoer bespreekbaar.

Wat moeten de vrijwilligers zelf regelen?

Belangrijk om hier te noemen is dat de vrijwilligers op eigen risico werken. Wij stellen alles in staat om veilig te kunnen werken en verwachten hierin een verantwoordelijke instelling van onze vrijwilligers. Puylagorge kan niet aansprakelijk gesteld worden voor risico’s of ongevallen tijdens het verblijf. Het is belangrijk een uitbreiding voor vrijwilligerswerk te nemen op uw reisverzekering.

Via onderstaande link kunt u zich aanmelden:

www.puylagorge.eu/nederlands/aanmeldvrijwilliger.php

Voor vragen en interesse kunt u altijd mailen naar puylagorge@orange.fr onder het kopje ‘Interesse vrijwilligerswerk’. Geeft u dan alstublieft ook aan in welke functie u interesse heeft.

Met vriendelijke groet en hopelijk tot gauw op ons mooie kloostercomplex,

Jeanine en Tim van Dam